Шаурма́ (також шаве́рма, шуа́рма; араб. شاورما, івр. שווארמה, від тур. çevirme; в деяких країнах доне́р-кеба́б тур. döner kebab) — близькосхідна страва арабського[1][2] походження з піти або лавашу, який начиняється рубленим смаженим м'ясом (баранина, яловичина, індичатина або курятина; в Європі інколи також свинина) з додаванням приправ, соусів і салату з свіжих овочів. Вживається без використання столових приладів. В останні 2-3 десятиліття шаурма широко розповсюдилася в Європі, в тому числі й Україні, завдяки мігрантам з Близького Сходу.
Різні галузі харчової промисловості виробляють широкий асортимент спеціалізованих продуктів, які призначені для дитячого і дієтичного харчування. Ці продукти розраховані для дітей найменшого віку і дітей з певними захворюваннями.
Додано (15.04.2017, 19:38) --------------------------------------------- Ї́жа — все, що споживає людина й інші живі істоти для підтримки життя; харчі. Речовини, що їх організм отримує з навколишнього середовища, є для нього будівельним матеріалом і джерелом енергії.
Додано (19.04.2017, 19:03) --------------------------------------------- Їжа важлива складова нашого життя!!!!!! -
Додано (26.04.2017, 17:56) --------------------------------------------- Ї́жа — все, що споживає людина й інші живі істоти для підтримки життя; харчі. Речовини, що їх організм отримує з навколишнього середовища, є для нього будівельним матеріалом і джерелом енергії.
Пі́ца (італ. pizza від італ. pizzicare — бути гострим) — італійська національна страва, а саме, корж зазвичай круглої форми, який покривається томатною пастою та сиром і запікається. В піцу можуть додаватися різні інгредієнти, такі як м'ясо, шинка, салямі, морські продукти, овочі, фрукти, гриби, зелень та інші. Для виготовлення піци використовують дріжджове тісто. Всі продукти для піци ріжуться маленькими шматочками, подібними один до одного. Заготівку для піци виготовляють руками, без допомоги валка, через що тісто стає пухкішим. Випікають піцу в печах дровами з дерев місцевих порід: каштана, клена та ін. Печі мурують з туфу (місцевої вулканічної породи). Сучасні печі виготовляють зі спеціальних сортів кераміки. Температура в печі сягає 350 °C. У печі вогонь підтримується цілодобово, за винятком часу її ремонту. Спеціальні заклади, що спеціалізуються на приготуванні піци, називаються піцеріями. Кухар, що готує піцу називається піцайоло (італ. pizzaiolo). Піца поширилась по всьому світі і стала інтернаціональною стравою.
дуже люблю піццу на дровах, та найсмачніша яку я куштувала, це була у Львові, досі пам'ятаю той аромат. Хрустке тонке тісто і багато начинки, і головне сир тянеться, все як я люблю. Залишаю їх сайт, https://www.lapiec-pizza.com.ua можливо хтось буде у Львові, рекомендую відвідати і мені шматочок привезти)))